Novice

9. Pohod treh kraljev

05.01.2013
VSD Filovci je že devetič zapored organiziralo Pohod treh kraljev.

 

Vinogradniško-sadjarsko društvo Filovci je organiziralo že 9. tradicionalen Pohod treh kraljev po Filovskih bregovih.  Letos je pohod beležil rekordno udeležbo, saj se je na pot odpravilo kar 280 pohodnikov vseh starosti in iz vseh koncev Slovenije.

Pot jih je vodila preko Gaja vse do Bukovnice, kjer so se pohodniki pri kapeli Sv. Križa odpočili in se okrepčali, nato pa se prek Filovskega brega, kjer so zopet postali pri vinski kleti Petra Trajbariča, odpravili na Trnavski breg in od tam nazaj v vas, kjer so si spotoma ogledali še Lončarsko vas in muzej na prostem.

Tam jih je pozdravil Alojz Bojnec, ki nadaljuje večstoletno tradicijo lončarstva v Filovcih. V prijetnem ambientu  ob lončarski peči sta predstavnika društva Goričko drüjštvo za lepši vütro podelila tudi priznanja tistim pohodnikom, ki so se v lanskem letu udeležili 10 ali več pohodov iz Izkaznice pohodnika/pohodnice po Goričkem (vseh pohodov je bilo 41). Rekorder se je udeležil kar 30 pohodov, ki so bili vključeni v to akcijo.

Na koncu so se pohodnike še okrepčali in podružili ob domačih kolinah z bujto repo in žlahtno kapljico, ki uspeva po filovskih vinorodnih gričih.

Več fotografij pa v galeriji in na Sobotainfo.

Napovednik dogodkov

7.1.2017 od 9:30 naprej

14. Pohod Treh kraljev