Festival vina in kulinarike

 

Namen prireditev je predstaviti sožitje hrane in vina v povezavi s kulturno dediščino lončarstva. Prireditev je zasnovana na dnevu odprtih vrat lončarske vasi in odprtju treh vinskih kleti na naših okoliških gričih.

Lončarska vas je muzej na prostem, ki ga tvorita dva kulturna spomenika – avtohtoni pomurski cimprači. Prva je lončarjeva hiša, kjer je na ogled razstava, druga cimprača pa je postala hiša kulinarike, kjer prav na dan prireditve lepo zadiši po dobrotah iz avtohtone »črne kuhinje« vsa ta bogata kulinarika, ki je značilna za naš prostor, je na ta dan obiskovalcem tudi na ogled in pokušnjo.

Po ugledu Lončarske vasi jih pot vodi do bližnjih gričev, ki so posajeni z žlahtno trto in idiličnimi prekmurskimi zidanicami. Tam jih čakajo prijazni vinogradniki in dobri kletarji, kjer obiskovalci lahko degustirajo vina značilna za naš prostor.

Obiskovalcem želimo omogočiti, da za simbolično ceno kar najbolje spoznajo našo hrano in vino, slišijo izkušnje in doživijo harmonijo kraja skozi čas in postanejo del filovske zgodbe.

Novice

02.07.2016

Obvestilo

Napovednik dogodkov

7.1.2017 od 9:30 naprej

14. Pohod Treh kraljev